Seurantakäynnin tärkeys –
onko minun todellakin tultava takaisin?


Eläinlääkärisi varaa todennäköisesti yleensä viikon kuluttua seurantakäynnin diagnoosin ja hoitosuunnitelman teon jälkeen

Seurantakäynnin ansiosta seuraavat asiat ovat mahdollisia:

Toivottavasti hyvin, mutta muussa tapauksessa mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa. Voit myös tehdä muistiinpanoja ja antaa ne eläinlääkärillesi.

Eläinlääkärisi haluaa todennäköisesti tutkia koirasi, sen korvan ja toistaa sytologian. Näin saadaan tietoa siitä paraneeko tulehdus/infektio odotetulla tavalla. Jos näin ei ole, suunnitelmaa voidaan muuttaa.

Eläinlääkärisi haluaa myös tarkistaa miten valittu lääkitys toimii sinulle sekä koirallesi. Jos annat lääkkeitä kotona, eläinlääkärisi voi tarkistaa miten tämä käytännössä onnistuu. Saat mahdollisuuden antaa palautetta ja kertoa mahdollisista huolenaiheista tai haasteista. Ole rehellinen eläinlääkärillesi, jos hoitostrategiaa on tarvetta muuttaa.

Olet todennäköisesti miettinyt muitakin kysymyksiä koirasi korvan terveydestä. Tällä käynnillä saa ylimääräisen mahdollisuuden vastauksen löytymiseen. Mikään kysymys ei ole liian pieni, ja eläinlääkärisi on kuullut kaiken ennenkin!

Pitkän aikavälin suunnittelu – miten hoito jatkuu?

Useimmissa korvatulehduksissa on jokin ensisijainen syy. Ongelma voi selvitä nopeastikin,  kuten korvakäytävässä oleva ruohonsiemen tai loiset, mutta useimmissa tapauksissa ongelmana on allerginen ihosairaus. Sen havaitsemista voi joskus vaikeuttaa korvan muoto tai esim. toistuva uiminen. 

Varhaisesta havaitsemisesta on hyötyä. Jos korvavaivan syy selviää nopeasti, pääset eläinlääkärisi kanssa helposti pitkäkestoiseen ratkaisuun. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi korvanpuhdistusaineen tai tulehduksia ehkäisevän korvatipan säännöllistä käyttöä.

Sen lisäksi, että koira ei enää koe korvakipua, tiedät myös itse varmemmin kuinka vastaavassa tilanteessa on toimittava.

Varmista siis ennen vastaanotolta poistumista, että seurantakäynti on varattuna! 


keyboard_arrow_up